Vosganian: Nivelul noii taxe auto va fi mai mic cu 40% decat in prezent

Data publicarii: 13-03-2008 | Economie

Nivelul taxei auto - varianta a treia - va fi mai redus cu 40 la suta fata de valoarea de acum. Declaratia a fost facuta de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

Vosganian a mentionat ca noua taxa este conforma normelor europene si va intra in vigoare la 1 iulie. Declaratia ministrului de Finante vine dupa ce ieri, presedintele Traian Basescu, i-a cerut premierului printr-o scrisoare sa anuleze taxa auto prin ordonanta de urgenta.

"Formula pe care o propunem si care saptamana viitoare va fi prezentata romanilor se incadreaza in legislatia europeana si ea va fi, incepand cu 1 iulie, valabila in Romania. Noi o sa emitem ordonanta de urgenta in care sa se vada raspicat faptul ca banii din aceasta taxa vor fi mai putini decat din actuala taxa.
 
Probabil ca taxele pe ansamblu vor scadea cam cu 33%-40% fata de formula actuala, vor merge catre parcuri, impaduriri, programe de reducere a emisiilor, amenajare urbana in sensul ambientului termic al locuintelor", a declarat Vosganian.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: