Japonezii de la Mitsubishi vor sa deschida o fabrica in zona Campulung Muscel

Data publicarii: 13-03-2008 | Afaceri

Constructorul auto japonez Mitsubishi este interesat sa deschida o unitate de productie in zona Campulung Muscel (judetul Arges), posibil pe amplasamentul fostei uzine de autovehicule Aro, unde firma Landmark, care detine terenul intreprinderii, inchiriaza hale pentru companii din industria auto, noteaza Gardianul. "Suntem interesati sa realizam o investitie in Romania. In momentul de fata ne aflam in cautarea unor locatii. Una dintre variantele la care ne gandim este zona Campulung", au declarat surse din cadrul companiei japoneze.

Nicolae Ratiu, cel care detine firma Landmark Management, a declarat ca discuta cu cinci firme din industria auto, inclusiv producatori de piese, interesate sa inchirieze hale la Campulung, printre acestea numarandu-se si Mitsubishi. "Discutam si cu cei de la Mitsubishi, dar inca nu am semnat nimic. Mai multe va pot spune in 3-4 saptamani", a afirmat Ratiu.

Landmark Management va inchiria in acest an unor producatori de piese si subansambluri auto din Franta si Marea Britanie doua hale situate pe fosta platforma Aro Campulung. Landmark Management a cumparat, anul trecut, mai multe active ale firmei Aro Campulung pentru 16,5 milioane de euro, pe care le va reabilita in scopul inchirierii catre companiile producatoare de piese si subansambluri auto.

Gardianul