UniCredit si-a sporit anul trecut castigurile pe piata romaneasca cu 60%, la 41 milioane euro

Data publicarii: 13-03-2008 | Finante-Banci

Afacerile din Romania ale grupului financiar UniCredit au adus, anul trecut, un profit net de 41 milioane de euro, in crestere cu 60,1% peste castigurile din 2006, se arata in raportul financiar al grupului publicat joi.

Afacerea din Romania a contribuit, anul trecut, cu 4,2% la castigurile obtinute de grupul financiar-bancar italian in Europa Centrala si de Est, cea mai mare contributie fiind a Turciei, de 228 milioane euro, in crestere cu 6% fata de 2006.

Veniturile realizate de Unicredit in Romania au insumat, anul trecut, 258 milioane euro, in crestere cu 14,2% fata de rezultatul obtinut in 2006, "avansul datorandu-se cresterii diferentialului de dobanda si castigurilor din operatiuni de tranzactionare", se mai arata in raportul grupului. Acestea au acoperit 7,7% din veniturile Unicredit in estul si centrul Europei.

Dintre celelalte state din regiune, cel mai puternic avans a fost al castigurilor din Bulgaria, cu 93,3% fata de anul trecut, pana la 101 milioane euro, de aproape doua ori si jumatate peste profitul din Romania. Veniturile Unicredit in statul vecin au crescut anul trecut cu 13,8%, la 268 milioane euro.

UniCredit, cea de-a treia banca din Europa, a inregistrat in 2007 un profit net de 6,566 miliarde euro (10,09 miliarde dolari), putin schimbat fata de anul precedent, in contextul in care analistii estimau in medie un profit net de 6,67 miliarde euro.

In Romania, UniCredit detine - prin intermediul subsidiarei sale austriece Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) - Unicredit Tiriac Bank, rezultata din fuziunea, in vara, a Unicredit Romania si HVB Tiriac. Grupul mai detine pe piata romaneasca o banca pentru locuinte (HVB Banca pentru Locuinte), o societate de leasing (UniCredit Leasing Romania), precum si o casa de brokeraj - UniCredit Securities.

NewsIn