Ministrul Finantelor: UE nu va declansa procedura de infringement pe taxa auto

Data publicarii: 15-03-2008 | Economie

Ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, ca potrivit informatiilor pe care le-a primit de la oficialii europeni, avertismentul europarlamentarului Adrian Severin, potrivit caruia reprezentantii Comisiei Europene ar continua procedura de infringement pe taxa auto, nu s-ar sustine.

Ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la intoarcerea de la Bruxelles, unde s-a intalnit cu oficiali europeni, ca in discutiile pe care le-a avut cu membi ai Comisiei Europene nu a reiesit ca UE ar intentiona sa continue proceduile de infringement pe taxa auto.

"Noi am cercetat si stirea nu se adevereste", a spus Vosganian, vineri, la intoarcerea de la Bruxelles, unde a participat la lucrarile Consiliului European.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a precizat, vineri, ca la nivelul Comisiei Europene s-a format un curent de opinie potrivit caruia ar trebui declansata procedura juridica impotriva Romaniei in privinta taxei de prima inmatriculare.

Potrivit lui Severin, la nivelul CE s-a ajuns la concluzia ca va trebui inceputa procedura judiciara impotriva Romaniei, care va duce la o sanctionare a Bucurestiului. Europarlamentarul PSD a precizat ca, desi nimeni nu se opune introducerii unor taxe de lux sau de mediu, o taxa precum cea auto este "prohibita in UE" si nu poate fi acceptata.

NewsIn