Microsoft vrea sa cumpere producatorul de programe pentru publicitatea prin internet Rapt

Data publicarii: 16-03-2008 | International

Microsoft Corp a anuntat ca urmareste sa cumpere Rapt, producatorul unor programe folosite de companiile de internet pentru a gestiona vanzarile de publicitate, pentru o suma ce nu a fost dezvaluita, relateaza Reuters.

Microsoft a anuntat ca programul de internet Rapt va fi integrat in cadrul Atlas Publisher Suite, un set de programe folosite de site-uri pentru a administra publicitatea. Microsoft a cumparat Atlas anul trecut, in cadrul unei tranzactii mai largi, de 6 miliarde dolari.

Microsoft estimeaza ca piata publicitatii online se va dubla pana in 2010, la 80 miliarde dolari. Compania a facut o serie de achizitii pentru a completa oferta pentru companiile de publicitate si pentru detinatorii de pagini de internet, in incercarea de a ajunge din urma liderul cautarilor pe internet, Google Inc.

Compania a facut de asemenea o ofera nesolicitata de a cumpara Yahoo Inc., pentru a crea o alternativa viabila la Google in piata publicitatii online si a serviciilor de internet.

Printre clientii Rapt se afla companii precum New York Times Co, Reuters Group Plc, CNET Networks Inc si alte firme mari din sectorul media.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: