Investitie de 10 milioane de euro intr-o fabrica de condimente Fuchs la Curtea de Arges

Data publicarii: 17-03-2008 | Afaceri

Grupul german Fuchs, ce activeaza pe piata condimentelor, va investi 10 milioane de euro intr-o fabrica la Curtea de Arges, a anuntat luni compania, Romania devenind astfel un centru de productie si logistica pentru Europa de Est.

Investitia, in valoare de 10 milioane de euro, va fi finalizata in primul trimestru al anului 2009. In noua fabrica din Curtea de Arges vor lucra aproximativ 300 de angajati. Potrivit producatorului german de condimente, investitia va transforma Romania intr-un centru logistic pentru afacerile sale din regiune deservind, pe langa piata nationala, si pe cea a tarilor din Europa de Est.

"Alegerea Romaniei ca locatie a Centrului de Productie si Logistica pentru Europa de Est a venit in urma rezultatelor deosebite inregistrate pe piata romaneasca de profil, a cresterii economice inregistrate in ultimii ani in Romania si a previziunilor incurajatoare pe termen lung", a declarat directorul general al Fuchs Condimente Romania, Jens Bachmeier.

Grupul german Fuchs detine, pentru condimentele pe care le produce, propriile plantatii in Brazilia si in China.

Fuchs Condimente, filiala romana a grupului german Fuchs, lider european pe piata condimentelor, a fost infiintata in Romania in anul 2001. Principalul obiect de activitate este producerea si distributia la nivel national a condimentelor, atat pentru industria alimentara, cat si pentru consumatorul en detail, punand la dispozitia acestora o gama de peste 200 de produse.

Fondat in anul 1952, in localitatea germana Dissen, de catre Dieter Fuchs, grupul este cel mai mare producator si furnizor de condimente la nivel european iar la nivel mondial se claseaza pe locul al doilea. In Europa, Fuchs este prezent cu facilitati de productie in Germania, Franta si Romania (Domnesti, jud Arges). Fuchs activeaza si in Statele Unite, unde detine doua fabrici, in Brazilia si in China.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: