Bursa din Viena a schimbat componenta indicelui ROTX si factorul free-float al unor companii incluse

Data publicarii: 17-03-2008 | Finante-Banci

Comitetul Indicilor Bursei din Viena a stabilit o noua componenta pentru indicele ROTX si a modificat factorul free-float al unora din companiile incluse in ROTX, urmand ca noile decizii sa intre in vigoare din 21 martie, potrivit comunicatului transmis luni de catre Bursa de Valori (BVB).

Din 21 martie, actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) si ale Turism Felix (TUFE) nu vor mai intra in componenta indicelui ROTX. In locul acestora, titlurile Transgaz Medias (TGN) si Erste Bank (EBS) vor fi luate in considerare in calcularea indicelui.

Comitetul Indicilor a mai hotarat modificarea factorului free-float pentru actiunile Flamingo International (FLA), Rompetrol Rafinare (RRC) si Turbomecanica (TBM). Astfel, pentru titlurile Flamingo International (FLA) si Turbomecanica (TBM) factorul free-float va fi marit cu 0,25, pana la 0,75, iar pentru actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), acesta a fost dublat, pana la 0,50.

Indicele ROTX (Romanian Traded Index) a fost lansat pe 15 martie 2005 la Bursa de la Viena si este calculat pe baza preturilor actiunilor unora din cele mai reprezentative societati listate la BVB.

NewsIn