Kerviel acuza si alti salariati Soc Gen ca au fost implicati in scandalul de frauda

Data publicarii: 17-03-2008 | International

Jerome Kerviel, traderul din cadrul Societe Generale suspectat de falsuri ce au provocat o pierdere de 4,9 miliarde dolari, a explicat luni judecatorilor ca in operatiunile sale au fost implicati si alti salariati ai bancii franceze, au declarat surse apropate cazului, citate de AFP.

Salariatii au aprobat sau au negat aceste declaratii, potrivit aceleiasi surse. Traderul, a carei cerere de eliberare va fi analizata marti, a afirmat ca a "cerut asistentului sau sa faca tranzactii fictive si ca acesta din urma a respectat instructiunile in cunostinta de cauza, stiind ca ascunde expunerea si castigurile".

Declaratiile sunt citate din rapoartele scrise ale parchetului general, care au putut fi consultate de AFP, legate de prima cerere inaintata de avocati pentru punerea in libertate a traderului. Acestea au servit ministerului public sa justifice opozitia fata de aceasta eliberare.

"Unele dintre declaratiile pe care le-am primit de la salariati contesta total sau partial declaratiile lui Kerviel si unul dintre acestia a recunoscut ca a participat la operatiunile fictive", a anuntat parchetul general, subliniind ca "nu s-au confruntat inca aceste declaratii cu cele ale lui Jerome Kerviel".

Justitia franceza va anunta marti daca traderul, inchis pe 8 februarie, trebuie sa ramana in inchisoare sau va putea fi pus in libertate.

Jerome Kerviel, in varsta de 31 de ani, a fost acuzat pe 28 ianuarie pentru uz de fals, accesarea sistemelor de date informatice si abuz de incredere.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: