Un drum expres va fi construit intre Aeroportul Craiova si uzina de automobile

Data publicarii: 18-03-2008 | Diverse

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, luni, ca va fi construit un nou drum expres care sa faca legatura intre Aeroportul Craiova si societatea Automobile Craiova, pentru a facilita accesul catre uzina Ford.

"Arhitectul-sef al CJ Dolj, impreuna cu o echipa de specialisti, lucreaza inca la planurile pentru construirea drumului de legatura intre Aeroport si fabrica de automobile. Este vorba despre un drum nou, expres, care sa evite traficul de pe arterele orasului. Pe unde ar trebui sa ajunga acest drum la fabrica de automobile este pista de incercari, asa ca va trebui gasita o solutie", a spus Ion Prioteasa.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj a mai afirmat ca autoritatile locale vor face orice pentru crearea conditiilor cerute de reprezentantii Ford. "Suntem de acord sa dam tot sprijinul care va trebui in aceasta saptamana si in cele care vor veni, pentru ca, vineri, 21 martie, odata cu semnarea contractului final de privatizare se va da startul la civilizatie si inseamna o invitatie pentru alte firme sa vina la Craiova", a mai spus Prioteasa.

Seful CJ Dolj a adaugat ca nu se stie inca daca vor exista exproprieri, pentru ca nu a fost stabilit un traseu exact al drumului.

Guvernul a decis, saptamana trecuta, ca termenul limita pentru finalizarea contractului de vanzare-cumparare a actiunilor detinute de stat la Automobile Craiova sa fie 21 martie, acesta fiind prelungit cu o saptamana fata de termenul initial - 14 martie. Duminica, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de promulgare a Legii privind unele masuri pentru privatizarea Automobile-Craiova S.A.

NewsIn