Pilonul II: BCR vrea sa depaseasca BT Aegon si are in vedere inclusiv achizitia unui fond mai mic

Data publicarii: Astazi, 19-03-2008 | Afaceri

BCR Fond de Pensii vrea sa-si consolideze pozitia pe piata pensiilor private obligatorii si include ca optiune achizitia sau fuziunea cu un fond mai mic, astfel incat sa ajunga pe primul loc intre fondurile detinute de banci, a spus directorul executiv al societatii, Simona Ditescu.

Dupa repartizarea aleatorie, BCR Fond de Pensii are 123.819 de participanti si o cota de piata de 2,98% si este urmata de BRD Fond de Pensii, cu 98.974 clienti si 2,38% din piata.

"BCR Fond de Pensii vrea sa detina primul loc intre societatile detinute de banci prin crestere organica cat si, posibil, prin achizitia unui alt jucator ori prin fuziune", a mentionat Ditescu, care a adaugat ca intentioneaza sa depaseasca BT Aegon, care are o cota de piata de 3,16% si 131.250 de participanti, dupa repartizarea aleatorie. 

Simana Ditescu a precizat ca, in prezent, BCR Fond de Pensii se afla in discutii cu unii jucatori din piata, fara a oferi mai multe detalii.

"Totul se limiteaza la nivel de discutii in prezent, in conditiile in care norma care reglementeaza achizitiile si fuziunile intre fonduri nu a aparut inca", a explicat Ditescu.

Ea a adaugat ca in perioada urmatoare societatea va folosi toate mijloacele necesare pentru a-si consolida pozitia pe piata. 

"Ne va fi greu sa ajungem la nivelul fondurilor detinute de asiguratori, insa dorim sa ocupam primul loc in topul fondurilor care apartin bancilor", a mai spus oficialul BCR Fond de Pensii.

Simona Ditescu a mentionat ca fondurile de pensii obligatorii, in afara de primii doi-trei jucatori din piata, vor trece printr-un proces de achizitii si fuziuni.

BCR Fond de Pensii, care administreaza fondul BCR, este al doilea administrator de pe pilonul II care a anuntat oficial ca este dispus sa fuzioneze sau sa cumpere un alt fond mai mic, dupa Omniasig Pensii Private.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata.

In prezent nu exista un cadru legal care sa reglementeze fuziunile sau preluarile intre fonduri, urmand ca norma privind fuziunile si achizitiile in acest sistem sa fie lansata luna aceasta spre dezbatere publica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: