Guvernul va reduce cu 30% numarul avizelor pe care trebuie sa le obtina firmele

Data publicarii: Astazi, 19-03-2008 | Afaceri

Guvernul va reduce, in cel mult doua saptamani, cu 30% numarul celor peste 500 de avize pe care trebuie sa le obtina firmele de la institutiile statului si va introduce procedura adopotarii tacite pentru celelalte, a anuntat, la Bistrita, ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi.

Potrivit sursei citate, ministerul a avut nevoie de circa un an pentru a inventaria toate avizele de care au nevoie societatile comerciale din diferite domenii de activitate.

"Am dat o circulara celorlalte ministere sa vedem cu cat le putem reduce. Am avut situatii in care unii au zis ca pot renunta la 2-3, dar si altele in care ni s-a spus ca-s insuficiente si ar mai trebui sa mai adauge cateva. Dintr-o discutie pe care am avut-o cu primul ministru am decis sa le reducem pe cele care sunt o plimbare inutila a hartiilor", a declarat ministrul.

El a dat un exemplu de aviz inutil, si anume atestarea faptului ca un anumit operator economic are activitate doar in domeniul maselor plastice, aviz de care avea nevoie pentru a accesa un fond national.

"Nu stiu de ce trebuie sa-i dea cineva un aviz daca omul poate declara pe propria raspundere ca acela este domeniul lui de activitate si are si codul CAEN.

Hotararea de Guvern va fi pregatita in doua saptamani, dupa care va fi introdusa procedura adoptarii tacite pentru diferenta care ramane.

"Daca un intreprinzator depune o cerere la autoritatea statului la un minister si nu primeste raspuns in termenul legal, in 30 de zile se considera aprobat. Vrem sa responsabilizam functionarii sa reuseasca sa dea raspunsul in termenul legal pentru ca, de multe ori, intreprinzatorii asteapta un raspuns din acesta cu lunile", a declarat Silaghi. 

Ministrul a participat la Bistrita la un seminar avand ca tema dezvoltarea IMM-urilor si s-a intalnit apoi cu autoritati locale de pe Valea Bargaului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: