Hotelurile vor incasa 1,5 milioane de dolari pe noapte in timpul summit-ului NATO

Data publicarii: 20-03-2008 | Afaceri

Hotelurile din Bucuresti vor incasa aproape un milion si jumatate de dolari pe noapte la Summit-ul NATO. Sunt multe camere pentru ca nu vin doar oficialitati ci si o armata de ziaristi si o armata propriu-zisa, care va suplimenta paza asigurata de gazde. Pentru ziaristi s-au pus la dispozitie 16 hoteluri de trei si patru stele. Nu se stie cati vin pana la urma, dar hotelierii se pregatesc.

La un hotel de pe Magheru sunt asteptati jurnalisti din China, Slovacia, Cehia, Luxemburg si Italia. Acestia vor beneficia de internet, semnal bun pentru telefoanele mobile si vor fi aproape de Palatul Parlamentului. De asemenea, reprezentantii romani ai institutiilor de protectie si paza au vizitat si hotelurile in care vor locui ziaristii straini.

In Bucuresti sunt rezervate cateva hoteluri si pentru fortele de securitate straine, care vin sa pazeasca, alaturi de romani, aeroporturile, Palatul Parlamentului si hotelurile rezervate pentru NATO. Unii vor locui la hoteluri construite in ultimii trei ani in nordul Capitalei. La summit-ul NATO vor participa cel putin 30 de tari.

Antena3