Proiectele imobiliare destinate clasei medii, tot mai numeroase

Data publicarii: 20-03-2008 | Imobiliare

Investitiile imobiliare raman in topul celor mai profitabile plasamente de pe piata autohtona, noteaza Adevarul. De la inceputul anului au fost organizate, numai in Capitala, trei targuri de case. Targul Imobiliar National (tIMOn), ultimul din aceasta serie, gazduieste o oferta de 22.000 de locuinte in valoare totala de peste patru miliarde de euro.

Majoritatea locuintelor prezentate in cadrul targului este reprezentata de apartamente, acestea fiind cele mai cautate locuinte. Potrivit organizatorilor, la editia din februarie a targului, 82% din cei 17.000 de vizitatori au fost interesati de achizitia unui apartament. Din acestia, 61% au fost dispusi sa plateasca intre 75.000 si 150.000 de euro pentru un apartament.

Interesul crescut manifestat de potentialii cumparatori pentru proiecte accesibile a dus la cresterea ofertei pe acest segment pana la cinci proiecte, fata de unul-doua anul trecut. Potrivit organizatorilor, preturile de pornire ale locuintelor destinate segmentului mediu se situeaza intre 48.000 euro o garsoniera in complexul Athos, dezvoltat de compania RCC Grup si 55.700 euro o garsoniera in ansamblul Confort City, dezvoltat de Domus Stil.

Cel mai scump apartament prezentat in cadrul Targului este un penthouse din ansamblul rezidential Belvedere si costa 1.540.000 euro. Cea mai ieftina locuinta prezentata este un apartament cu doua camere din Egipt, care poate fi achizitionat nefinisat cu 10.000 euro, fara taxe.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: