AIG Fond de Pensii vrea sa cumpere un jucator cu peste 50.000 de aderenti

Data publicarii: 21-03-2008 | Afaceri

AIG Fond de Pensii, al saselea administrator de pe pilonul II dupa numarul de participanti, va urca unul sau doua locuri in clasament dupa nivelul activelor si nu exclude cumpararea unui alt fond cu peste 50.000 de aderenti, a spus seful firmei, Mihai Coca Cozma.

"Compania AIG Fond de Pensii va ocupa locul al patrulea sau al cincilea pe piata pensiilor obligatorii din punct de vedere al activelor", a mentionat Mihai Coca Cozma, care a adaugat ca AIG a atras participanti cu un venit peste medie sau cu mult peste medie, deoarece vanzarile au fost facute prin intermediul bancilor.

Aceasta a fost, de altfel, principala strategia a companiei, de a atrage "conturi de calitate", care a si dat roade, considera seful companiei, in conditiile in care AIG Fond de Pensii a avut un numar mai mic de acte de aderare invalidate fata de alti jucatori din piata. 

Mihai Coca Cozma a adaugat ca, pentru consolidarea pozitiei in piata, este interesat sa preia un alt jucator din piata, cu peste 50.000 de aderenti.

AIG Fond de Pensii este a sasea companie dupa numarul de participanti, cu 261.125 de participanti si o cota de piata de 6,28%.

AIG Fond de Pensii, care administreaza fondul AIG, este al treilea administrator de pe pilonul II care a anuntat oficial ca este dispus sa fuzioneze sau sa cumpere un alt fond mai mic, dupa Omniasig Pensii Private si BCR Fond de Pensii.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata.

In prezent nu exista un cadru legal care sa reglementeze fuziunile sau preluarile intre fonduri, urmand ca norma privind fuziunile si achizitiile in acest sistem sa fie lansata luna aceasta spre dezbatere publica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: