Samsung si Toshiba, pe primul loc in Ghidul Electronicelor Verzi al Greenpeace

Data publicarii: 22-03-2008 | Mediu

Samsung si Toshiba impart primul loc in cel mai recent top al Greenpeace. Trimestrialul Ghid al Electronicelor Verzi a penalizat Nokia pentru "program inconsistent de primire inapoi a produselor folosite". Nintendo se afla in continuare la coada listei, iar Microsoft si Philips si-au imbunatatit scorurile, informeaza Environmental Leader. Greenpeace a anuntat ca, in viitor, topul va fi realizat in functie de 5 criterii, printre care eficienta energetica a produselor, cata energie regenerabila folosesc si daca sunt exista angajamente de reducere a emisiilor.

In raportul recent, Samsung si Toshiba au iesit pe primul loc cu un punctaj de 7.7 (10 find perfect), iar Nokia, Sony, Dell si Lenovo au primit un punctaj de 7.3. Apple isi continua cresterea constanta datorita noilor produse precum MacBook Air cu mai putine componente toxice, produs care a ajutat compania sa urce la scorul de 6.7.

Greenpeace a remarcat ca Nintendo a facut unele schimbari ajungand la scorul de 0.3, dupa ce a primit un un punctaj de 0, in noiembrie anul trecut, cand a fost adaugata in top. "Nintendo ramane singura companie fara strategii privind substantele toxice sau reciclarea, spre deosebire de celelalte 17 companii din ghid. Am cerut informatii de la Nintendo de mai multe ori, dar n-am primit niciun raspuns", a declarat un reprezentant Greenpeace.

Microsoft si-a imbunatatit punctajul, ajungand la 4.7, mai ales datorita faptului ca a eliminat inainte de data limita 2010 unele substance chimice, iar Sony a ramas primul producator de console cu un scor de 7.3, desi Greenpeace sustine ca mai are de introdus inovatii verzi la Playstation.

Laptopul Sony Vaio TZ11, telefonul mobil Sony Ericsson T650i si PDA-ul Sony Ericsson Pli au iesit pe primele locuri in raportul Greenpeace "In cautarea electronicelor verzi", lansat in cadrul CeBIT.

Green Report