Studentii vor sa fie bancheri: 1.000 de euro, salariu satisfacator

Data publicarii: 22-03-2008 | HR/Cariere

Tinerii prezenti ieri la targul de joburi "Angajatori de top" s-au declarat nemultumiti de lefurile de 200 de euro. Ei vor de cinci ori mai mult, noteaza Evenimentul Zilei. Sute de studenti si absolventi au fost ieri la targul de joburi "Angajatori de top", organizat la Sala Palatului din Bucuresti de firma de recrutare Catalyst Solutions. La eveniment si-au prezentat ofertele 114 companii, care au scos la concurs 3.000 de slujbe din domenii precum IT, telecom, financiar, contabilitate, bancar, consultanta, limbi straine, farmaceutic, chimie, logistica, inginerie, constructii, marketing, vanzari si resurse umane.

Banc Post, UniCredit Tiriac Bank, BRD, Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC, Genepact, HP, Orange, Siemens, Zapp, Danone, P&G, Rin Grand Hotel, Dacia Groupe Renault, Pfizer, Oracle sunt doar cateva dintre firmele cu nume sonore participante.

Studentii vor sa fie bancheri

Foarte multi dintre studentii din anii terminali au fost incantati de pozitia de "credit risk manager" a companiei UniCredit Tiriac Bank. Candidatul ideal pentru acest job trebuie sa vorbeasca engleza, sa stie sa lucreze pe calculator, sa comunice foarte bine si sa fie "om de echipa". Tinerii spun ca-si doresc acest post deoarece poate reprezenta rampa de lansare intr-o cariera de succes, in domeniul bancar.

"Vreau sa-mi depun CV-ul pentru aceasta pozitie si sper sa obtin jobul. Pentru mine ar reprezenta «cheia» spre un job unde se cere experienta", motiveaza Mihai Constantin, student in anul trei la Finante-Banci, in cadrul Academiei de Studii Economice.

Tinerii au fost extrem de interesati si de pozitiile de inginer de sistem, consilier clientela, auditor junior, operator ghiseu universal si programator, scoase la concurs de catre BRD. "Am depus CV-ul pentru postul de «auditor junior». Vreau sa lucrez in domeniul bancar, iar pentru acest post nu se cere experienta. Tinand cont ca inca sunt student, cred ca este cea mai potrivita alegere", argumenteaza Cristian Alecu, student la Finante-Banci, din cadrul ASE.

Integral in Evenimentul Zilei