JPMorgan si-a majorat de cinci ori oferta de preluare pentru Bear Stearns, la 10 dolari/actiune

Data publicarii: 25-03-2008 | International

JPMorgan Chase & Co a anuntat ca a decis sa isi majoreze oferta de cumparare inaintata bancii de investitii Bear Stearns pana la aproximativ 10 dolari/actiune, de la pretul initial de 2 dolari/actiune, informeaza Reuters.

Potrivit noilor conditii oferite, fiecare actiune comuna a bancii Bear Stearns va fi preschimbata pentru 0,21753 actiuni comune ale JPMorgan.

JP Morgan va cumpara, de asemenea, alte 95 milioane de actiuni ale Bear Stearns, reprezentand 39,5% din pachetul total de actiuni ale bancii de investitii. JPMorgan va cumpara actiunile la acelasi pret care figureaza in oferta de preluare si se asteapta ca afacerea sa fie incheiata pana in data de 8 aprilie. 

Consiliile de administratie ale celor doua banci au aprobat noua oferta de preluare si acordul de cumparare a actiunilor.

Actiunile Bear Stearns s-au apreciat cu peste 65%, pana la 10,60 dolari/actiune, pe fondul vestilor referitoare la majorarea ofertei de preluare.

Un articol publicat luni dimineata de New York Times mentiona ca JPMorgan a discutat posibilitatea de a majora de cinci ori oferta facuta pentru cumpararea Bear Stearns, la 10 dolari/actiune, in efortul de a calma nemultumirile actionarilor Bear.

NewsIn