Vanzarile de case existente din SUA au crescut cu 2,9% in februarie

Data publicarii: Astazi, 25-03-2008 | International

Vanzarile de case existente din SUA au crescut in februarie pana la o rata anuala de 5,03 milioane unitati, iar preturile au inregistrat o scadere record, arata luni un raport al Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari, care arata o imagine contrastanta a pietei imobiliare, relateaza Reuters.

Desi februarie a intrerupt declinul vanzarilor de case, care dureaza de sase luni, in a doua luna a anului s-a inregistrat o scadere de 8,2% a preturile medii la casele vandute, fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Pretul mediu al caselor a fost in februarie de 195.900 dolari, ceea ce inseamna cel mai mare declin din 1968, an in care grupul a inceput sa publice rapoartele despre sectorul imobiliar.

Economistii chestionati de Reuters se asteptau la un nou declin al numarului de case revandute, pana la o rata anuala de 4,85  milioane de unitati, de la 4,89 milioane unitati in ianuarie, date care nu au fost revizuite.

Stocul de case disponibile la vanzare a scazut cu 3% pana la 4,03 milione unitati la sfarsitul lui februarie, ceea ce reprezinta 9,6 luni de vanzari, la ritmul actual de tranzactii.

NewsIn