Peste 300 de milioane de carduri cu chip EMV Mastercard la nivel global

Data publicarii: Astazi, 25-03-2008 | International

MasterCard Worldwide a sustinut lansarea a peste 300 de milioane de carduri chip EMV MasterCard in intreaga lume, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In plus, rezultatele inregistrate la sfarsitul anului 2007 arata ca aceste carduri chip EMV sunt acceptate la peste opt milioane de locatii din intreaga lume.

Europa continua sa fie pe primul loc in privinta emiterii si acceptarii cardurilor chip EMV, inregistrand un numar semnificativ de terminale ATM si POS care accepta carduri EMV. Cu toate acestea, in ultimele 12 luni, cele mai mari cresteri au venit din alte regiuni, cum sunt Asia-Pacific, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

La nivel global, aproximativ unul din cinci carduri emise sub sigla MasterCard (MasterCard®, Maestro®, Cirrus®) este compatibil cu standardul chip EMV, iar un sfert din toate dispozitivele POS sunt modernizate si accepta aceste carduri.

In 2007, migrarea la chip a avut loc in diferite regiuni ale lumii:

Europa - La sfarsitul lui 2007, jumatate din toate cardurile MasterCard erau compatibile chip EMV. Standardul EMV era acceptat la 68% din terminalele POS si la peste jumatate (56%) din ATM-urile din Europa. Introducerea Zonei Unice de Plati Euro va permite utilizarea cardurilor EMV si a terminalelor acceptatoare in toata regiunea SEPA.

Comentand asupra procesului de migrare, Toni Merschen, senior vice president si group head in cadrul MasterCard Worldwide Chip Centre of Excellence, spune: "Bancile europene au contribuit la formarea unei baze pentru un viitor al cardurilor chip prin standardul EMV, dar cel mai important aspect este ca ele construiesc in jurul acestei baze prin initiative care se concentreaza pe consumatori si comercianti."

"Am fost martorii unor migrari spre solutiile chip cu valoare adaugata, incluzand interfata duala pentru cardurile contactless prin intermediul MasterCard PayPass™ pentru platile rapide si de valoare mica, dar si dezvoltarea Programului Chip Authentication, care permite autentificarea chip si PIN in situatiile in care cardul in forma fizica nu e prezent", adauga Merschen.

Asia-Pacific - In Asia-Pacific, rata de crestere a cardurilor chip EMV, in ultimii doi ani, a depasit 70%, in timp ce acceptarea la terminalele EMV a atins 150%. Migrarea la EMV in Asia este impulsionata de prevenirea fraudei in regiune, sau de reglementari guvernamentale in anumite tari cum sunt Malaezia (2006), Coreea (2008) si Indonezia (2009). Concurenta dintre banci in tari precum Taiwan, Coreea si Malaezia determina si ea introducerea cardului cu multiple aplicatii. Mai multe banci din noile tari EMV, precum Hong Kong si Australia sunt acum in plin proces de migrare.

Functionalitatea tehnologiei contactless este in crestere in regiunea Asia-Pacific, in special in tari ca Malaezia si Coreea. Variante ale acestei tehnologii sunt prezente in Taiwan si Coreea, tehnologia contactless fiind utilizata pentru transportul in comun si pentru platile la comercianti. Japonia este in centrul introducerii cardurilor chip EMV pentru a securiza tranzactiile virtuale.

America Latina - Regiunea Americii Latine a fost martora la cea mai mare dezvoltare in ultimii doi ani, cu o crestere de peste 400% a numarului cardurilor chip EMV si o crestere de aproape 100% in privinta acceptarii la POS. Aceasta crestere considerabila poate fi atribuita unui numar semnificativ de clienti care au inceput sa emita carduri chip EMV in diferite tari precum Brazilia si Mexic. Bancile din alte tari, cum ar fi Columbia, Venezuela, Costa Rica, Ecuador, Panama si Caraibe sunt, de asemenea, in diverse etape ale migrarii la tehnologia chip. Trendul de a utiliza standardul chip EMV pentru beneficiul clientilor (cum sunt platile contactless si autentificarea securizata in cazul tranzactiilor virtuale) creste in importanta si in aceasta regiune.

Asia de Sud, Orientul Mijlociu si Africa - O serie de piete inregistreaza cresteri semnificative ale cardurilor chip EMV, datorita dezvoltarii infrastructurii de acceptare EMV, care a inregistrat o crestere de 450% in ultimii doi ani. In Africa de Sud, implementarea terminalelor POS a atins masa critica, incurajand bancile sa inceapa emiterea cardurilor EMV. In Emiratele Arabe, emiterea cardurilor EMV a crescut semnificativ in 2007 - infrastructura EMV permitand implementarea a trei programe contactless PayPass si a unui program de loialitate bazat pe chip. Pe pietele cu destinatie turistica, cum sunt Maroc si Mauritius, implementarea standardului EMV in ATM-uri si POS-uri permite turistilor si localnicilor sa experimenteze avantajele cardurilor EMV. In India continua dezvoltarea infrastructurii de acceptare EMV, care a dat nastere la programe de loialitate chip co-branded.

Canada - In fine, Canada continua sa pregateasca implementarea tehnologiei EMV Chip pentru toate cardurile, POS-urile si ATM-urile. Trei acceptatori MasterCard si un emitent MasterCard au inceput implementarea terminalelor POS EMV Chip si a cardurilor EMV si alti jucatori din piata se pregatesc sa dezvolte un program pilot pentru transportul in comun.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: