Tata Motors va plati mai putin de 2,65 miliarde dolari pentru Jaguar si Land Rover

Data publicarii: 26-03-2008 | Afaceri

Compania indiana Tata Motors va plati pentru Jaguar si Land Rover producatorului de automobile Ford semnificativ mai putin decat suma de 2,65 miliarde de dolari vehiculata in presa, a afirmat o sursa avizata, citata de Reuters.

"Suma aceea, de 2,65 miliarde dolari, este foarte improbabila", a afirmat sursa citata. "Trebuie sa ne gandim la o suma semnificativ mai mica", a adaugat sursa. Canalul indian de televiziune de stiri NDTV Profit anuntase marti ca Tata Motors a semnat un acord de cumparare a marcilor Jaguar si Land Rover pentru 2,65 miliarde dolari.

Producatorul american de automobile Ford va anunta miercuri finalizarea cesiunii marcilor sale Land Rover si Jaguar catre grupul indian Tata Motors, a informat cotidianul Financial Times pe pagina sa de internet, citat de Reuters.

Suma pentru care este efectuata cesiunea se ridica la aproximativ doua miliarde dolari, iar acordul final va include si o prevedere conform careia Ford va contribui la fondul de pensii al celor doua marci.

Ford a cumparat marca Jaguar in 1989, pentru suma de 1,6 miliarde lire sterline (aproximativ 2,1 miliarde euro) si a preluat Land Rover in 1990, pentru 1,7 miliarde lire sterline.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: