Guvernul aloca 50 de milioane lei pentru locuinte destinate celor evacuati din casele nationalizate

Data publicarii: 27-03-2008 | Economie

Guvernul a alocat 50 de milioane de lei pentru construirea de locuinte destinate chiriasilor evacuati din casele nationalizate, suma adaugandu-se celor 20 de milioane alocate in acelasi scop din bugetul Ministerului Dezvoltarii, a anuntat ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely.

Ministrul a mentionat ca, in prezent, la nivel national, se afla in constructie 2350 de apartamente, din care 1140 vor fi finalizate anul acesta. Borbely a precizat ca numarul solicitarilor se ridica la 750 de apartamente, pana in prezent. Datele furnizate de autoritatile locale indica un numar de aproximativ 13.000 familii evacuate din casele nationalizate, din care 3500 in Capitala.

Laszlo Borbely a facut apel catre Primarii sa asigure terenul si utilitatile necesare constructiei de locuinte pentru chiriasii din imobilele nationalizate, in caz contrar Guvernul nu va putea sa aloce banii prevazuti pentru acest program.

"Conform legii 40/1999, primariile sunt obligate ca, in termen de un an dupa ce chiriasii notifica acest lucru la primarii, acestea sa le asigure locuinte. (...) Facem apel catre primarii pentru a aloca teren pe care sa fie construite astfel de locuinte. Vom reveni cu o adresa catre primarii in acest sens", a spus ministrul.

El a precizat ca, in Capitala, nu a fost alocat niciun metru de teren in acest scop pana in prezent.

NewsIn