Alte opt companii aeriene anunta anularea a 22 de curse pe zi pe perioada summitului NATO

Data publicarii: 28-03-2008 | Turism

Companiile Tarom, Alitalia, KLM ,Czech Airlines, Cimber, Delta ,Sky Europe si British Airways au anulat 22 de curse pe zi pe perioada summit-ului NATO a declarat directorul de comunicare al Aeroportului International Henri Coanda, Valentin Iordache.

Companiile Tarom, Alitalia, KLM, Czech Airlines, Cimber, Delta, Sky Europe si British Airways au anuntat pana in prezent anularea curselor, deoarece au preferat  sa evite eventualele probleme generate de restrictii si intarzieri.

Directorul de comunicare al Aeroportului International Henri Coanda, Valentin Iordache, a spus ca atunci cand vor ateriza aeronavele pentru summitul NATO ale  principalilor oficiali vor fi restrictii atat in spatiul aerian, cat si la sol. Astfel, se vor creea intarzieri semnificative ale curselor si implicit dereglarea programului aeronavelor comerciale.

"Companiile care au luat aceasta decizie de anulare  a curselor au preferat sa evite intarzierile, iar cei care au pastrat programul curselor isi vor asuma riscul posibilelor intarzieri", a mai spus Valentin Iordache.

Si companiile low-cost Blue Air, Wizz Air si Myair au anulat toate cursele pe perioada summitului NATO de la Bucuresti au declarat pentru agentia NewsIn reprezentantii celor trei operatori aerieni.

Pe aeroportul Otopeni vor ateriza 71 de aeronave oficiale in perioada summitului, a declarat saptamana trecuta secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase. Aeroportul Otopeni este pregatit sa primeasca aeronavele oficiale la Bucuresti, fiind integrate in graficul de zbor ca sa nu se produca perturbari majore ale traficului civil.

Sambata 29 martie, intre orele 12.30 si 24.00 pe aeroporturile Otopeni si Baneasa vor avea loc simulari pentru asigurarea securitatii pe perioada summit-ului si vor fi dificultati de acces spre si dinspre cele doua aeroporturi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: