Profitul net al Vienna Insurance Group a crescut anul trecut cu 19,8%

Data publicarii: 28-03-2008 | International

Vienna Insurance Group a obtinut in 2007 un profit net consolidat dupa acordarea drepturilor actionarilor minoritari de 312,6 milioane euro, cu 19,8% mai mare decat in anul precedent, potrivit rezultatelor financiare afisate de grupul de asigurari.

Profitul inainte de impozitare al Vienna Insurance Group a fost de 437 milioane euro in 2007, in usoara crestere fata de rezultatele preliminare de 435 milioane euro publicate in ianuarie. Profitul inainte de impozitare al Vienna Insurance Group a crescut cu 36,2% in 2007, comparativ cu anul precedent.

Primele brute subscrise consolidate ale grupului de asigurari au crescut anul trecut cu 17,5% pana la 6,91 miliarde euro, fata de cele din 2006 de 5,88 miliarde euro. Vienna Insurance Group a confirmat, totodata, dividendul de 1,1 euro/actiune, in crestere cu 34%, potrivit Reuters.

Vienna Insurance Group anuntase, miercuri seara, ca va cumpara afacerea de asigurari a Erste Bank pentru 1,4 miliarde euro, iar joi a precizat ca, din motive de competitie, ar putea sa vanda actiuni de la Bank Austria Creditanstalt a UniCredit si de la compania romaneasca de asigurari Unita, mai informeaza Reuters.

Reprezentantii Vienna Insurance Group au anuntat ca, in aceste conditii, tintesc un profit brut de peste 1 miliard euro si prime de cel putin 12 miliarde euro, pana in 2011.

Wiener Stadtische Versicherung AG Vienna Insurance Group  este prezenta pe piata romaneasca prin cinci firme, Asirom si companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii.
Vienna Insurance Group controleaza indirect si Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

Vienna Insurance Group va cumpara in Romania - dupa obtinerea aprobarilor din partea managementului, consiliului de supraveghere si autoritatilor de reglementare ale pietei de asigurari si din domeniul concurentei -  si participatiile majoritare din cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari, de la Banca Comerciala Romana (BCR).

NewsIn