Marile firme internationale de avocatura ar putea prelua anumite firme romanesti in 2008

Data publicarii: 29-03-2008 | Afaceri

Pe piata de avocatura din Romania exista deja semnale ca mai multe firme internationale vizeaza asocieri cu firme locale de talie medie, dar nu ar fi exclus sa asistam si la preluari efective, a declarat vineri, Managing Partner Tuca Zbarcea & Asociatii, Gabriel Zbarcea. 

"Trendul ascendent inregistrat pe acest segment in ultimii ani de zile, stirile - cu o frecventa aproape zilnica - privind investitiile straine majore pe care companii de renume intentioneaza sa le deruleze aici si, in general, climatul economic favorabil sunt toate motive pentru care mai multe case de avocatura din Europa isi vor face intrarea pe piata. Cu siguranta in 2008 se va intampla ceva. Pe piata exista deja semnale care indica faptul ca mai multe firme de avocatura internationale vizeaza asocieri cu firme locale de talie medie, dar nu ar fi exclus sa asistam si la preluari efective", a declarat Gabriel Zbarcea.

Gabriel Zbarcea, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca piata de avocatura din Romania ar putea ajunge in 2008 la circa 200 milioane de euro dupa ce, in 2007, aceasta s-a situat la aproximativ 100 milioane euro.

Biroul din Bucuresti al Tuca Zbarcea & Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,1 milioane de euro, din care totalul incasarilor s-a ridicat la 12,1 milioane de euro. Pentru 2008 casa de avocatura estimeaza o cifra de afaceri de 17 milioane de euro si incasari efective de cel putin 15 milioane de euro.

NewsIn