Bancile elvetiene au inregistrat un record de cazuri de spalare de bani in 2007

Data publicarii: 01-04-2008 | International

Bancile elvetiene au denuntat autoritatilor un numar record de cazuri suspecte de spalare de bani anul trecut, au anuntat autoritatile elvetiene, citate de AFP.

Biroul de comunicatii in materie de spalare de bani a indicat, intr-un comunicat, ca au fost inregistrate 795 de denunturi in 2007, cu 28,4% mai multe decat in 2006, aceasta fiind prima crestere din ultimii trei ani. 

Sase cazuri au fost denuntate ca urmare a suspiciunilor de spalare de bani in legatura cu terorismul, potrivit unui comunicat al organismului public elvetian, citate de AFP.

Sporirea generala a cazurilor suspecte se explica mai ales prin cresterea cu 37% a comunicatiilor din sectorul bancar. Bancile au alertat autoritatile mai ales in cazuri de escrocherii de plasament, din ce in ce mai dese.

Evolutia s-ar putea explica prin recastigarea vitalitatii pietelor financiare si a tranzactiilor bursiere. Astfel, contextul a permis unor escroci sa atraga cu oferte tentante clienti creduli, atrasi de perspectiva unor castiguri rapide.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: