ANRE nu va majora pretul la gaze de la 1 aprilie, ci posibil de la 1 iulie

Data publicarii: 01-04-2008 | Economie

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a luat decizia de a nu opera nicio modificare a pretului gazelor naturale la 1 aprilie 2008 si, potrivit autoritatii, acest lucru ar fi posibil abia de la 1 iulie 2008, conform unui comunicat transmis de reglementator.

ANRE precizeaza in comunicat ca in cursul lunii martie 2008, atat Distrigaz Sud cat si E.ON Gaz Romania au solicitat ca, incepand cu aprilie 2008, autoritatea de reglementare sa ajusteze pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv casnici, cu procente cuprinse intre 8 si 12%, pe fondul unei iminente majorari a pretului gazului din import.

Reprezentantii autoritatii au solicitat informatii suplimentare si elemente justificative pentru cererile formulate de catre cei doi furnizori de gaze naturale. In masura in care documentele prezentate si situatia pietei interne si internationale vor justifica o decizie de modificare a pretului gazelor naturale, aceasta va fi implementata incepand cu 1 iulie 2008, potrivit comunicatului.

Ultima majorare a pretului gazelor a avut loc la 1 februarie 2008, cand autoritatea a majorat pretul gazelor cu 8,5%.

NewsIn