Mai mult de 53% din utilizatorii de telefoane mobile sufera de namofobie

Data publicarii: 01-04-2008 | Lifestyle

Cercetatorii au identificat o noua fobie a secolului al 21-lea, nomofobia, adica frica de a fi in afara ariei de acoperire. Potrivit unui studiu, circa 53% dintre utilizatorii de telefoane mobile sunt afectati de aceasta boala. Aceste persoane au devenit atat de dependente de telefonul mobil, incat in momentul in care descopera ca bateria aparatului este descarcata sau ca nu mai gasesc dispozitivul, nivelul de stres creste considerabil.

Potrivit acestui studiu, numai in Marea Britanie, 13 milioane de persoane sufera de namofobie. Contactul cu familia si prietenii reprezinta principalul motiv pentru care aceste persoane au devenit dependente de telefonul mobil. Peste 50% dintre utilizatori declara ca acesta este motivul pentru care nu inchid vreodata aparatul, 10% simt nevoia sa fie disponibili permanent din cauza slujbei, in timp ce 9% din ei spun ca daca isi inchid telefonul sufera de crize de anxietate.

Potrivit expertilor, namofobia afecteaza aproximativ 53% dintre utilizatori, 48% dintre femeile care au participat la studiu si 58% dintre barbati recunoscand ca au sentimente de anxietate atunci cand vad ca bateria este aproape descarcata, daca nu mai au credit sau daca isi pierd telefonul mobil.

Cercetatorii ii sfatuiesc pe cei care sufera de namofobie sa se asigure ca au credit suficient, sa poarte in geanta un incarcator de baterie, sa ofere familiei si prietenilor un numar de telefon alternativ si sa aiba o cartela de rezerva pentru cazul in care aparatul a fost stricat, furat sau pierdut.

O noua slujba, casatoria sau mersul la dentist au fost deja identificate ca surse majore de stres.

Antena3