Taxa auto ar trebui impusa producatorilor de autovehicule si inclusa in pretul de vanzare

Data publicarii: 03-04-2008 | Auto

Taxa auto ar trebui impusa producatorilor de autovehicule si inclusa in pretul de vanzare al masinilor, la fel ca la produsele cu timbru special, altfel masinile sunt impozitate de doua ori, a declarat presedintele Automobil Clubului Roman (ACR), Constantin Niculescu.

Potrivit reprezentantului ACR, automobilele ar putea fi comercializate cu un timbru special pentru poluare, care sa fie inclus in pretul de vanzare, prin impunerea acestei taxe producatorilor si nu consumatorilor finali. Constantin Niculescu a precizat ca din cauza taxei auto, "masinile au devenit singurul produs din Romania care este dublu impozitat la consumatorii finali".

Oficialul ACR a explicat ca taxa auto nu este impusa producatorilor de masini si nu exista un timbru special pentru autovehicule pentru ca acest lucru ar afecta vanzarile. In opinia presedintelui ACR, cei care castiga de pe urma impunerii taxei auto sunt comerciantii de autovehicule, care, daca ar include aceasta taxa in pret, ar vinde cele mai scumpe autovehicule din Uniunea europeana, daca nu chiar din lume. "Guvernul Romaniei protejeaza fabricantii, producatorii de automobile, agresand concomitent proprii cetateni", a spus Constantin Niculescu.

In comunicatul publicat miercuri, Consiliul de Conducere al ACR solicita Guvernului Romaniei sa-si revizuiasca politica de taxe auto.

NewsIn