Ministrul IMM a lansat la Constanta un ghid al solicitantului de fonduri europene

Data publicarii: 04-04-2008 | Economie

Ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, Ovidiu Silaghi, a lansat, joi, ghidul solicitantului pentru fondul de crestere a competitivitatii economice si si-a exprimat speranta ca judetul Constanta va fi fruntas in obtinerea de fonduri structurale.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca pana in prezent a fost in 27 de judete, iar dupa vizita de la Constanta va merge la Tulcea pentru a populariza modul de absorbtie de catre intreprinzatori a fondurilor europene. Silaghi a precizat ca ministerul sau dispune de un fond de peste un miliard de euro, care se afla la dispozitia IMM-urilor care pot accesa sumele pe trei scheme de finantare: cea de consultanta pana la 10.000 de euro,  cea pentru investitii mici de pana la 250.000 de euro si pentru investiti mari pana la un milion si jumatate de euro.

"Judetul Constanta se afla in situatia de a putea accesa pe investitii mici 70% fonduri europene si 30% fonduri proprii, iar pe investitii mari, 60% fonduri europene si 40% fonduri proprii. Un proiect ideal ar fi de 2,6 milioane de euro, unde aportul propriu ar trebui sa fie de un milion de euro, milion care trebuie sa fie disponibil", a spus ministrul Silaghi.

Peste 200 de intreprinzatori din judet au participat la prezentarea facuta de ministrul IMM-urilor despre fondurile nerambursabile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: