Pastele in Bulgaria ii va costa pe romani 1,2 milioane de euro

Data publicarii: 04-04-2008 | Turism

Circa 10.000 de turisti romani sunt asteptati sa viziteze litoralul bulgar al Marii Negre in perioada sarbatorilor de Pasti cand vor cheltui circa 1,2 milioane de euro, a declarat presedintele agentiei de turismTourexpo, Stoyan Marinov, citat de propertywisebulgaria.com.

"Ziua de 27 aprilie, precum si urmatoarea, sunt sarbatori publice atat in Romania cat si in Bulgaria. Ne asteptam ca vizitatorii romani sa cheltuie circa 1,2 milioane de euro in timpul celor trei zile de vacanta din perioada pascala", a declarat Stoyan Marinov, presedintele Tourexpo, societatea pe actiuni a Camerei de Turism din Varna.

Pretul mediu al unei zile de vacanta variaza intre 30 si 40 euro (toate serviciile incluse), intr-unul din hotelurile preferate de romani in statiunile bulgare Varna, Nisipurile de Aur, Sf Constantin si Elena. Aceste preturi sunt cu 30-40% mai ieftine decat preturile hotelurilor din Romania.

Numarul total al turistilor romani care si-au petrecut vacanta in Bulgaria anul precedent a ajuns la 750.000 persoane. Statisticile arata ca numarul excursiilor realizate de romani in Bulgaria s-a dublat dupa aderarea celor doua state la Uniunea Europeana.

Desi numarul de turisti romani a crescut in perioada Pastelui si a verii lui 2007, numarul excursiilor din perioada Craciunului si a Anului Nou s-a diminuat. Pentru a preveni repetarea situatiei si in 2008, agentiile bulgare au pregatit pachete turistice atractive inca de la inceputul anului.

Turistii romani au fost satisfacuti de serviciile hotelurilor bulgare, dar nemultumiti de locurile putine de parcare. De aceea, oficialitatile din Varna impreuna cu agentiile de turism, au programat intalniri cu scopul de a rezolva aceasta problema, inainte de inceperea sezonului estival. In plus, statiunea Albena va lansa curse regulate cu autobuzul, din Bucuresti, Cluj si Constanta, estimand ca numarul turistilor romani va creste cu 20-30% vara aceasta.

NewsIn