OTP a anuntat ca nu va plati dividende din profitul de anul trecut

Data publicarii: 07-04-2008 | Finante-Banci

Banca ungara OTP a anuntat luni ca nu va plati dividende din castigurile din 2007 si a estimat ca mediul de afaceri va ramane dificil in 2008, relateaza Reuters.

OTP, care a afisat pentru 2007 un profit net consolidat de 208,55 miliarde forinti (1,27 miliarde dolari), anuntase anterior ca planuia sa aloce pentru dividende 30% din profitul dupa plata impozitelor. Anul trecut, banca a platit un dividend de 144 forinti/actiune.
Banca nu a explicat decizia si oficialii nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

OTP a anuntat ca estimeaza in continuare ca profitul net va urca cu peste 10% in 2008 si ca portofoliul de credite va creste cu 25%.

Cresterea va fi sustinuta de subsidiara din Rusia a OTP, pentru care banca ungara estimeaza un profitul net in crestere cu aproximativ 50%. In Ucraina, OTP prevede ca profitul net va avansa cu peste 30%.

Cotatia actiunilor OTP a scazut cu 36% fata de nivelul maxim atins vara trecuta, pe fondul increderii scazute in sectorul bancar la nivel international. Analistii considera ca decizia luata de OTP de a nu plati dividendele este una negativa si considera ca hotararea ar putea indica o noua achizitie in Rusia.

In Ungaria, OTP estimeaza ca ritmul de crestere economica se va intensifica in acest an la 2%, fata de 1,3% anul trecut.

Subsidiara romaneasca a grupului, OTP Bank Romania, a incheiat anul 2007 cu pierderi de 2,8 miliarde forinti (11,2 milioane euro), putin mai mari decat in anul precedent.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: