Sefii de state care au participat la summit au stat in apartamente de lux

Data publicarii: 08-04-2008 | Lifestyle

Pentru hotelierii din capitala, summitul nu a fost numai o sursa buna de castig, ci si o modalitate de a-si face imagine. Multe dintre hoteluri se pot lauda ca au cazat oameni care au scris istoria. Pentru angajati, faptul ca au lucrat pentru ca sefii de stat si sotiile lor sa se simta cat mai bine a fost o mare onoare, dar si o sarcina foarte grea. Toti sunt insa uimiti de simplitatea oaspetilor.

Cotroceni. Coincidenta sau nu, insa asa se numeste apartamentul in care a fost cazat cel mai puternic om al planetei - George W. Bush. Este vorba despre o incapere luminoasa, cu mobila clasica din lemn de cires. Angajatii hotelului spun ca George W. Bush si prima doamna nu s-au deosebit cu nimic de alti clienti.

Daca pentru americani nu au fost facute pregatiri speciale, in schimb camera care l-a gazduit pe presedintele Nicolas Sarcozy a fost redecorata, iar mobilierul a fost adus special din Franta. Acesta a fost insa singurul lucru iesit din comun in ceea ce il priveste.

Cancelarul german Angela Merkel si premierul canadian Stephen Harper au stat in camere identice - simple, decorate in culori pastelate, dar care ofereau o priveliste minunata. In acelasi hotel cu ei au stat si presedintele azer, Ilham Aliyev impreuna cu sotia sa.

Acum hotelierilor nu le mai ramane decat sa isi invite sa oaspetii sa doarma in aceleasi camere in care au locuit liderii mondiali.

Realitatea TV