Lufthansa si Air Berlin nu vor sa permita folosirea telefoanelor mobile in avion

Data publicarii: 09-04-2008 | Diverse

Companiile germane de transport aerian Lufthansa si Air Berlin nu au de gand sa permita folosirea telefoanelor mobile in avioanele lor, cei mai reticenti fiind pasagerii, au declarat, marti, pentru AFP, purtatori de cuvant ai celor doua firme.

"Suntem rezervati", a afirmat un purtator de cuvant al companiei low-cost Air Berlin, dupa ce Comisia Europeana a prezentat, saptamana aceasta, reguli noi destinate sa extinda folosirea telefoanelor mobile in avion.

Lufthansa, cea mai mare companie de transport aerian din Germania, este "relativ rezervata", a informat un purtator de cuvant.

Reprezentantii celor doua companii aeriene au precizat ca pasagerii cu care au discutat despre aceasta chestiune nu vor sa fie deranjati in timpul zborului de convorbirile telefonice ale vecinilor lor.

Prin urmare, niciuna dintre cele doua companii aeriene nu va actiona in aceasta directie. Lufthansa ar putea, in schimb, sa dezvolte mai degraba accesarea internetului la bordul avioanelor, a mentionat purtatorul de cuvant al companiei de transport aerian.

Comisia Europeana a introdus, luni, reglementari menite sa armonizeze conditiile tehnice si sa simplifice acordarea de licente in Uniunea Europeana, in conditiile in care doar cateva companii aeriene permit folosirea telefonului mobil in timpul zborului.

Din punct de vedere tehnic, oficialii de la Bruxelles au propus crearea unei retele la bordul avionului, cu un releu care sa asigure conexiunea cu solul prin satelit.

NewsIn