Bostina si Asociatii a fost aleasa consultant pentru listarea la bursa a Romtelecom

Data publicarii: 09-04-2008 | Economie

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a fost desemnata consultant juridic pentru listarea Romtelecom, urmand sa elaboreze documentatia privind selectia brokerului si sa asigure Ministerului Comunicatiilor asistenta juridica pe parcursul procesului de listare, a informat, miercuri, casa de avocatura.

"Portofoliul de proiecte majore pe piata de capital ce au fost finalizate cu succes si care au beneficiat de asistenta noastra, listare Transgaz, Transelectrica, Alumil, emisiune de obligatiuni Yioula Glassworks, reprezinta o premisa solida, indreptatindu-ne sa credem ca si de aceasta data vom contribui cu succes la reusita acestui proiect", a declarat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Proiectul va beneficia de asistenta juridica din partea unei echipe mixte, formate din sapte avocati specializati in domeniile piata de capital, IT&C si achizitii publice, iar echipa va fi coordonata de Olimp Barbulescu.

"Listarea Romtelecom va fi cu siguranta un eveniment de referinta in domeniu, iar finalizarea cu succes a acestei initiative va avea efecte pozitive semnificative asupra pietei de capital", spune Olimp Barbulescu.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, in luna februarie, ca va angaja o casa de avocatura care sa ajute institutia sa intocmeasca un caiet de sarcini pentru licitatia de selectare a consultantului in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare pe piata de capital a unui pachet de actiuni din participatia statului la Romtelecom, luandu-se in calcul listarea atat pe Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe una dintre pietele internationale de capital.

Decizia si momentul listarii vor fi stabilite dupa prezentarea unui studiu de catre consultant, care va viza atat evolutia performantelor operatorului de telefonie fixa, cat si conjunctura de ansamblu a pietei nationale de capital si a pietelor internationale.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,49 milioane EURO si are peste 130 de avocati si colaboratori. Cu birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania, Bostina si Asociatii a stabilit in 2007 un parteneriat cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris.

NewsIn