GE Money Romania l-a numit pe Cristian Dragos in functia de director general la Domenia Credit

Data publicarii: 09-04-2008 | Finante-Banci

GE Money Romania l-a numit pe Cristian Dragos in functia de director general la Domenia Credit
 
GE Money l-a numit pe Cristian Dragos in functia de director general al Domenia Credit, companie specializata in credite ipotecare, a anuntat miercuri compania.

Cristian Dragos, care o inlocuieste in functie pe Carmen Retegan, a condus operatiunile de vanzari si marketing ale GE Money in Romania din 2006, cand divizia de servicii financiare de retail a grupului General Electric a intrat pe piata autohtona prin achizitionarea companiilor Motoractive Leasing, Domenia Credit si Ralfi (Estima Finance).

"Piata romaneasca a creditelor ipotecare se afla inca in stadiul initial de dezvoltare. Creditele ipotecare reprezinta astazi doar 19% din totalul creditelor acordate persoanelor fizice. Acest procent este relativ mic comparativ cu  pietele mature unde ponderea depaseste 50%", a declarat Cristian Dragos.

"Estimam cresteri semnificative atat pe segmentul creditelor destinate achizitiilor de locuinte cat si pe cel al creditelor de nevoi personale cu ipoteca. Extinderea retelei de sucursale Domenia, precum si a distributiei prin canale alternative va conduce in 2008 la o dublare a activitatilor noastre pe acest segment", a mai spus Dragos.

GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, controleaza 78% din capitalul Motoractive Leasing IFN (leasing auto si de echipamente) dupa o achizitie "la pachet" cu alte doua companii financiare, Estima Finance si Domenia Credit, finalizata in septembrie 2006.

Domenia Credit este in prezent cea mai mare institutie financiara nebancara specializata in credite ipotecare din Romania. Produsele companiei sunt distribuite prin intermediul unei retele de 30 de sucursale situate in 19 orase.

NewsIn