Fiat lucreaza la un model ieftin care sa inlocuiasca gama Palio din 2010

Data publicarii: 10-04-2008 | Auto

Producatorul italian de automobile Fiat lucreaza la un automobil care sa inlocuiasca modelul Palio, un hatchback vandut pe pietele emergente, a declarat joi directorul departamentului tehnologic, Harald Westar, in cadrul unui interviu aparut intr-o revista auto germana, scrie Reuters.

"Lucram la un model cu costuri mici in centrul de productie din Brazilia", a spus Westar in interviul acordat revistei Auto Motor und Sport.

Fiat, lider de piata in Brazilia, va produce si va vinde noul model si pe pietele din China, Rusia si India, a adaugat acesta.

"Vrem sa vindem modelul la nivel mondial, pe diferite piete emergente", a spus Westar. "Ceea ce este deosebit de important este sa ne intarim pozitia in America de Sud si sa acoperim piete noi ca India sau Rusia", a adaugat el.

Fiat ar trebui sa produca cel putin 100.000 de unitati anual pentru a face profitabila productia la nivel local in aceste tari, a spus Westar.

Succesorul modelului Palio va fi bazat pe platforma modelului Panda, insa va fi mai mare, a explicat acesta.

Fiat tinteste sa scoata pe piata un model cu costuri reduse cel mai devreme in 2010 si lua in calcul vanzarea modelului sub o noua marca, mai reiese din interviu.

Wester a mai confirmat ca Fiat lucreaza la un autoturism care urmeaza sa fie chiar mai mic decat noua versiune a modelului Cinquecento, care a inregistrat un mare succes de la lansarea din iulie.

Micul autoturism va fi gata pana la finalul anului viitor, a precizat Wester.

Producatorii de autoturisme se grabesc sa aduca pe piata modele de masini mici, in contextul in care cumparatorii se indeparteaza de masinile mari si sport, din cauza scumpirii combustibilului si ingrijorarilor legate de poluare.

NewsIn