Cheltuielile privind sistemele de stocare de informatii au crescut cu 17% in anul 2007

Data publicarii: 12-04-2008 | Afaceri

Raportul IDC de cercetare privind stocarea informatiilor indica o crestere a cheltuielilor cu sistemul de stocare din CEMA de 17% in 2007, in timp ce capacitatea a crescut cu 80%. Sistemele de stocare externe au reprezentat exact 73% din valoarea totala a pietei de stocare, insa sistemele de stocare pe disc Midrange au demonstrat cea mai dinamica crestere din regiune, cumparatorii majoritari ai solutiilor Midrange fiind companiile mici si mijlocii.

Potrivit comunicatului, atentia utilizatorilor se axeaza din ce in ce mai mult pe unele probleme ca utilizarea eficienta a energiei si reciclarea si studiile arata ca un numar substantial de utilizatori (20%) vad IT-ul ecologic ca pe o problema morala, pe cand 27% din ei considera ca el reprezinta responsabilitatea vanzatorilor.

"Explozia de informatii a pus o incredibila povara asupa resurselor IT deja taxate, generand un interes crescut atat in hardware-ul imbunatatit, cat si in instrumentele de management. Concepte ca automatizarea, managementul ciclului de viata a informatiilor (ILM), virtualizarea si consolidarea centrelor de date s-au dovedit a fi nu numai mijloace de a manevra date, dar si metode de reducere a costului, de crestere a ROI (Return On Investment) si de optimizare a TCO (Total Cost of Ownership)" a declarat directorul departamentului de cercetare IDC EMEA, Martin Hingley.

NewsIn