Raiffeisen Zentralbank a inregistrat pierderi de 312 milioane euro din criza creditelor

Data publicarii: 12-04-2008 | International

Banca austriaca Raiffeisen Zentralbank (RZB), compania mama a Raiffeisen International, a anuntat vineri ca pierderile inregistrate de pe urma crizei financiare se ridica la 312 milioane euro (494 milioane dolari), relateaza Reuters.

Directorul executiv al RZB, Walter Rothensteiner, a spus ca aceste pierderi se datoreaza unor valori mobiliare si instrumente financiare derivative din potofoliul de investitii al companiei, dar ca banca ar trebui sa poata sa recupereze o mare parte din investitii.

"Vom putea sa recuperam o mare parte din aceste pierderi, ceea ce se va vedea in valorile pozitive din urmatorii ani", a declarat Rothensteiner in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca probabil doar 10% din suma totala a fost complet pierduta.

Compania a anuntat anterior, printr-un comunicat, ca a evaluat pierderile la 312 milioane euro estimand valoarea titlurilor respective dupa pretul actual de piata. Directorul executiv intrevede, insa, noi perioade dificile la orizont.

"Conditiile dificile de pe piata ar putea sa se mentina cel putin pana in cea de a doua jumatate a anului 2008", se mai arata in comunicatul Raiffeisen.

Banca se asteapta, de asemenea, ca in 2008 castigurile sa creasca cu peste 10%. RZB a obtinut un profit inainte de impozitare de 1,485 miliarde euro in 2007, cu 15,5% mai mult fata de 2006.

NewsIn