Marfin Fond de Pensii i-a cerut arbitrului pensiilor private sa-i aprobe iesirea din piata

Data publicarii: 12-04-2008 | Finante-Banci

Marfin Fond de Pensii a solicitat sa iasa de pe piata fondurilor de pensii obligatorii administrate privat, iar participantii care au optat pentru acest fond vor fi repartizati in mod egal altor jucatori din piata de catre arbitrul pensiilor private, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

De asemenea, procedura nou elaborata de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) special pentru retragerea unui fond mai prevede ca, in cazul in care nu sunt multumiti de noul administrator din pilonul II care le-a fost desemnat, participantii pot alege, in termen de 90 de zile de la data repartizarii si fara taxe, un alt fond.

Procedura emisa de CSSPP este aplicabila in cazul retragerii autorizatiei oricarui administrator, inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor la fondurile de pensii administrate privat. "Elaborarea acestei proceduri a fost necesara pentru a acoperi vidul legislativ existent pentru situatia in care fondul de pensii al administratorului care solicita retragerea autorizatiei de administrare nu detine active", se mai arata in comunicat.

CSSPP poate lua decizia de retragere a autorizatiei de administrare si de radiere a Marfin Fond de Pensii, care iese din piata, prin retragerea autorizatiei de functionare a administratorului - Marfin, la solicitarea societatii, dar dupa ce participantii la acest fond au fost repartizati, iar ceilalti administratori din piata au fost informati de modificarile facute.

In plus, administratorii fondurilor care au primit participanti repartizati conform procedurii au obligatia sa ii informeze pe acestia de rezultatul procesului de repartizare, iar CSSPP va transmite instructiuni catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) in vederea actualizarii Registrului Participantilor, se mai arata in comunicatul CSSPP.

Grupul Marfin este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara Egnatia Bank Romania, prin afaceri de leasing si a intrat si pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Dintre toti jucatorii pietei pensiilor private obligatorii, Marfin a atras cel mai mic numar de participanti, 194, inaintea fondului administrat de aceasta societate plasandu-se AG2R (1.127 participanti) si Zepter (1.649 participanti).

NewsIn