Credex estimeaza anul acesta afaceri de peste 110 milioane euro, cu 55% mai mult ca in 2007

Data publicarii: 14-04-2008 | Afaceri

Credex, compania de credit de consum creata de Altex Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank, vizeaza pentru 2008 obtinerea unei cifre de afaceri de peste 110 milioane euro, deschiderea a 20 noi puncte de lucru si finantarea a peste 180.000 clienti, potrivit unui comunicat.

Credex a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 71 milioane de euro acordand  peste 122.000 de credite pentru bunuri de consum. Cresterea fata de anul 2006 este de 190% pentru cifra de afaceri, respectiv de 168% pentru numarul de clienti finantati, se mai arata in comunicatul companiei.

Potrivit reprezentantilor Credex, rezultatele inregistrate sunt efectul restructurarii proceselor si al portofoliului de produse, fiind totodata dovada imbunatatirii eficientei si adaptarii ofertei la dinamica pietei.

Evolutia climatului macroeconomic a fost un alt factor care a influentat evolutia vanzarilor in 2007. "Astfel, daca la finele anului 2006, in cele doua retele de retail, ponderea vanzarilor in rate se situa la circa 24% din total vanzari, prima jumatate a anului 2007 a inregistrat un trend descendent, ajungand la 17%, pentru ca a doua jumatate a aceluiasi an sa insemne revigorarea cifrelor de vanzari in rate, ponderea acestora ajungand la 20%. Aceasta a fost de altfel si media vanzarilor in rate din total vanzari pentru 2007", sustin in comunicat reprezentantii Credex.
 
Pe parcursul anului 2007 investitiile in dezvoltarea sistemului informatic s-au ridicat la aproximativ un milion de euro.  La sfarsitul anului 2007, Credex opera un numar de 85 de puncte de lucru proprii in cadrul retelelor de magazine Altex si Media Galaxy, avand un numar de 250 de angajati.

"Pentru 2008, compania isi propune continuarea procesului de inovare a creditului de consum, extinderea activitatii catre segmente de retail diversificate, urmarind incheierea unor parteneriate cu companii din domeniul serviciilor medicale, fashion, mobila, amenajari interioare sau turism", a declarat directorul executiv al Credex, Dragos Sirbu.

Credex Finantari IFN S.A. este o companie de credit de consum creata de catre retailerul de electronice si electrocasnice Altex Romania, in parteneriat cu Raiffeisen Bank.

NewsIn