Raiffeisen Investment Romania ar putea intermedia contracte de peste 1 miliard de euro in acest an

Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-Banci

Fuziunile si achizitiile intermediate de Raiffeisen Investment Romania in calitate de consultant ar putea depasi in acest an 1 miliard de euro, daca vor mai fi incheiate cateva contracte din sectorul energetic, a declarat marti, in cadrul unei conferinte, presedintele companiei, Ioana Filipescu.

Filipescu a explicat ca, in prezent, compania are in derulare cinci mandate de consultanta, dintre care unele sunt din sectorul energetic.

"Daca mai inchidem inca doua contracte pana la sfarsitul lui 2008, putem spune ca am avut un an extraordinar", a declarat presedintele Raiffeisen Investment Romania.

In primele trei luni ale anului, compania de consultanta, membra a grupului Raiffeisen Zentralbank, a finalizat contracte de circa 500 milioane euro. Preluarea Asiban de catre asiguratorul francez Groupama in cursul acestei luni, pentru suma de 350 milioane euro, a consemnat cea mai mare tranzactie la care Raiffeisen Investment Romania a participat in calitate de consultant al cumparatorului.

De asemenea, in aprilie este asteptata incheierea tranzactiei de vanzare a Proton Tehnologies catre Vodafone Romania, la care Raiffeisen Investment a actionat in calitate de consultant al vanzatorului.

Daca anul trecut sectorul bancar si cel al asigurarilor au atras cel mai mare interes, in 2008 nu vor mai fi multe tranzactii pe acest segment, a explicat Martin Schwedler, membru al consiliului de administratie al Raiffeisen Investment AG.

"Pentru 2008, estimam o crestere a investitiilor mai ales in sectorul infrastructurii, datorita nevoii de dezvoltare", a spus Schwedler.

De asemenea, sectorul energetic va beneficia de tranzactii in crestere.

"E clar ca firmele occidentale se gandesc la un flux de energie, in timp ce societatile din Rusia se gandesc la distributia energiei, ceea ce va genera o mai mare activitate in acest sector", a adaugat Schwedler.

Anul trecut Romania a atras investitii de 8,4 miliarde dolari, reprezentand circa 4,4% din valoarea totala a contractelor de fuziuni sau achizitii derulate in Europa Centrala si de Est (ECE), potrivit raportului prezentat marti de analistii Raiffeisen Investment.

Raiffeisen Investment Romania apartine grupului Raiffeisen Zentralbank si este subsidiara a Raiffeisen Investment AG. Compania ofera servicii de consultanta companiilor locale si internationale, guvernelor, investitorilor strategici si financiari, cat si organizatiilor internationale.

NewsIn