Piata de sisteme GPS se poate dubla anul acesta, pana la 80.000 de unitati vandute in Romania

Data publicarii: 17-04-2008 | Afaceri

Piata de sisteme GPS poate atinge anul acesta 80.000 de unitati vandute in Romania, dublu fata de 2007 cand vanzarile estimate au fost de aproximativ 40.000 de sisteme de navigatie GPS, potrivit datelor prezentate de reprezentantii companiei Arobs Transilvania Software.

"Piata de sisteme GPS a crescut expoziv in Romania, incepand cu 2006, anul in care s-a lansat prima solutie de navigare GPS pentru Romania, iGO. Solutia a fost acceptata imediat de piata romaneasca, ea fiind instalata si pe device-urile Smailo Romania. In 2007 vanzarile estimate in Romania au fost de aproximativ 40.000 de sisteme de navigatie GPS si se preconizeaza ca piata se va dubla in 2008", au declarat reprezentantii Arobs, care au lansat miercuri, Smailo - primul brand romanesc de sisteme de navigatie GPS, carte se pozitioneaza ca un device adresat posesorilor de masini middle - class.

Recent, reprezentantii companiei Flamingo International estimau de asemenea ca vanzarile sistemelor GPS prin retail se vor dubla in 2008, comparativ cu anul trecut, atingand o valoare totala de aproximativ 11 milioane euro. In ceea ce priveste vanzarile de GPS-uri, Flamingo International a detinut o cota de piata de 24% in 2007, iar anul acesta retailer-ul isi propune sa atinga o cota de 30%.

Arobs Transilvania Software a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu peste 130%, la cinci milioane euro, fata de 2006, pe fondul cresterii pietei de software, dar si a interesului pentru distributia de sisteme de nagivare si smartphone-uri cu GPS.

Arobs este prezenta pe piata romaneasca din 1998 si este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de software pentru aplicatii mobile si distribuitori de echipamente GPS si smartphonuri cu GPS. Compania clujeana dezvolta programe in regim de outsourcing, avand ca partenere firme din Germania, Elvetia, Finlanda, SUA, Italia, Australia.

NewsIn

Tag-uri: