Populatia si firmele din Bucuresti au luat peste o treime din creditele date pana in februarie

Data publicarii: 17-04-2008 | Finante-Banci

Bucurestenii si firmele din capitala au imprumutat, pana la sfarsitul lunii februarie, echivalentul a 54,9 miliarde lei (14,7 miliarde euro), suma ce a reprezentat peste o treime (35%) din totalul creditelor in lei si valuta acordate de banci in aceasta perioada, arata datele bancii centrale.

Bucurestenii au fost urmati in clasament de populatia si firmele din judetele Cluj, care au imprumutat echivalentul a 7,4 miliarde lei, Timis (6,4 miliarde lei), Constanta (6 miliarde lei), si Brasov (5,2 miliarde lei).

In total, locuitorii si firmele din Bucuresti si din cele patru judete mentionate au luat aproximativ jumatate din creditele acordate de banci in toata Romania.

La polul opus s-au situat persoanele si companiile din judetele Giurgiu, care s-au imprumutat in lei si valuta cu echivalentul a doar 801 milioane lei, Covasna (835 milioane lei) si Tulcea (un miliard lei), se mai observa in raportul despre comportamentul financiar al populatiei si firmelor publicat pe pagina de internet a bancii centrale.

Creditele in lei si valuta, la nivelul intregii tari, insumau la finalul lunii februarie 159,2 miliarde lei (42,7 miliarde euro), iar volumul creditelor in valuta a fost mai mare decat cel in lei.

Astfel, creditele in valuta acordate pana in februarie populatiei si firmelor au echivalat cu 87,7 miliarde lei (55% din total) iar cele in lei au totalizat 71,5 miliarde lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: