Willbrook va investi circa 130 de milioane euro intr-un proiect imobiliar in Capitala

Data publicarii: 17-04-2008 | Imobiliare

Willbrook Management International va investi circa 130 milioane euro intr-un proiect imobiliar compus dintr-un centru de afaceri si conferinte si un hotel de cinci stele afiliat unui lant international, sustine Daiana Voicu, managing director al companiei.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor dezvoltatorului imobiliar, proiectul se va derula in doua faze si va aduce pe piata birourilor din Romania primul centru de afaceri si conferinte dezvoltat pe principiile arhitecturii ecologice, dar si un hotel de lux. 

Investitia in prima faza, care va cuprinde cladirile de birouri, se va ridica la 100 de milioane de euro si va fi finalizata in 2009, in timp ce cea de-a doua faza, care presupune constructia hotelului, va avea nevoie de 20-30 milioane de euro.

Willbrook Platinum Business and Convention Center va fi ridicat in zona de nord a Bucurestiului (pe DN 1) si va cuprinde doua cladiri unite printr-un coridor. Intregul complex va avea o suprafata de 63.000 mp de birouri si spatii destinate organizarii unor evenimente sau expozitii care pot cumula peste 3.650 de invitati.

Proiectul imobiliar va beneficia de 705 locuri de parcare, 37.000 mp destinati exclusiv birurilor, patru sali mari de conferinte, o aula centrala si o serie de sali dedicate intalnirilor de afaceri cu caracter restrans.

"Terenul  a fost achizitionat de catre noi in urma cu 5-7 ani, iar finantarea va veni in proportie de 70% de la Alpha Bank. A durat patru ani pentru a obtine autorizatiile necesare constructiei, iar cel mai mare hop a venit din partea autoritatilor care nu stabilisera detaliile legate de largirea portiunii de DN 1 de la iesirea din Bucuresti . Pentru cea de-a doua faza care cuprinde constructia unui hotel suntem inca in discutii cu mai multi propretari de lanturi hoteliere internationale", a adaugat reprezentantul Willbrook Management.

Daiana Voicu sustine ca, in urmatorii doi ani, compania isi propune sa detina pe piata locala un portofoliu de proiecte in valoare totala de peste doua miliarde de euro. "Intentiile au fost si raman aceleasi. Vrem sa ne consolidam portofoliul de proiecte si suntem interesati de dezvoltarea proiectelor rezidentiale, de birouri, spatii comerciale, hoteluri sau centre de conferinte in oasele mari", a mai declarat Daiana Voicu.

Compania, cu sediul central in Marea Britanie, are in administrare un portofoliu international  de circa 50 de proiecte, evaluat la aproximativ  sase miliarde de euro, pe care le dezvolta in tari precum Romania, Cehia, Polonia, Letonia, Georgia,  Bulgaria si  Turcia si vizeaza in urmatorii doi ani atingerea unui portofoliu de opt miliarde de euro.

NewsIn