MKB Romexterra intra in iunie pe piata de leasing operational, printr-o subsidiara specializata

Data publicarii: 19-04-2008 | Afaceri

Actionarii grupului bancar MKB Romexterra au decis sa intre pe piata de leasing operational din iunie prin societatea MKB Romexterra Fleet Management, ca urmare a potentialului mare de crestere pe care il are acest segment de leasing in Romania, a spus seful MKB Romexterra Leasing.

Infiintarea societatii de leasing operational a fost decisa la propunerea conducerii MKB Romexterra Leasing.

"Piata de leasing operational din Romania este o piata in crestere, o piata incipienta, cu un mare potential de dezvoltare, de aceea am ales sa intram pe acest segment", a precizat presedintele Romexterra Leasing, Cornel Constantinescu.

"Pe de alta parte, consideram ca este bine ca grupul MKB Romexterra sa fie implicat si pe segmentul de leasing operational, care reprezinta un produs complementar produselor promovate de grup", a adaugat el.

Constantinescu a mentionat ca produsele societatii de leasing operational vor fi distribuite prin intermediul sucursalelor bancii MKB Romexterra, prin sucursalele MKB Romexterra Leasing, pe internet si prin intermediari.

Seful MKB Romexterra Leasing a adaugat ca actionarii societatii au aprobat si contractarea unei linii de credit in valoare de 62 milioane euro de la MKB Bank.

In sedinta din 8 aprilie s-a mai hotarat incorporarea rezervelor aferente anului 2007, de 3,122 milioane lei, in capitalul social, respectiv majorarea capitalului social al companiei cu aceasta suma.

In urma majorarii, capitalul social al MKB Romexterra Leasing va ajunge la 31,4 milioane lei, prin emiterea unui numar de 62.450 actiuni nominative.

MKB Romexterra Leasing are in prezent un capital social de 28,3 milioane lei.

In 2007, MKB Romexterra Leasing a finantat bunuri de 78 milioane euro, in crestere de aproape patru ori fata de 2006, cand finantarile acordate au insumat 21 milioane euro.

Compania a afisat, in 2007, venituri de 7 milioane euro din activitatea de leasing si un profit net de 1 milion euro.

Compania MKB Romexterra Leasing IFN are ca actionar majoritar MKB Romexterra Bank, care detine 92,87% din capital, Petromservice SA si Grup Servicii Petroliere detin cate 2,21% din actiuni, in vreme ce restul de 2,71% din capital apartine altor actionari persoane fizice si juridice.

MKB Romexterra Bank este controlata de MKB Bank din Ungaria, la randul sau subsidiara a BayernLB, a saptea banca din Germania.

NewsIn