Romanii nu mai sunt atrasi de casele noi din cauza preturilor foarte mari

Data publicarii: 21-04-2008 | Imobiliare

Piata imobiliara din Capitala este in fierbere, spun specialistii. Desi cererea este de 30 de ori mai mare decat oferta, bucurestenii se gandesc de doua ori inainte de a-si cumpara o casa noua. Preturile exagerat de mari i-au facut pe multi clienti sa mai astepte.

Studiile de specialitate arata ca in Capitala ar fi nevoie de 300.000 de locuinte noi, dar s-au construit doar 10.000. In plus, noile apartamente nu mai sunt chiar atat de tentante, din cauza preturilor tot mai mari. Pe de alta parte, vechile locuinte au devenit din nou atractive, dupa ce preturile au scazut cu cateva procente.

De aceea, in Capitala, finalizarea celor 2.000 de apartamente aflate in diferite faze ale constructiei a fost amanata pentru 2009. Iar analistii spun ca doar cei care vor lasa la pret isi vor putea relua proiectele. In prezent, o garsoniera intr-un complex nou costa intre de 60 si 90.000 de euro. Daca vorbim de apartamente, preturile sunt de ordinul sutelor de mii de euro.

Explozia de preturi de pe piata imobiliara i-a atras atentia si guvernatorului BNR. De curand, Mugur Isarescu le-a cerut notarilor sa faca publice preturile reale de vanzare. Astfel, am avea o piata transparenta, iar tarifele nu ar mai creste in mod nejustificat, in dezavantajul celor care vor sa cumpere o casa.

Realitatea TV