Mitsubishi va lansa in anul 2010 un automobil low-cost, ce va fi vandut in Europa si Asia

Data publicarii: Astazi, 23-04-2008 | Auto

Mitsubishi Motors Corp. va lansa in anul 2010 un automobil low-cost, iar pietele tinta vor fi cele din Europa, India si Asia de Sud-Est, potrivit presedintelui companiei, Osamu Masuko, citat de Automotive News.

Osamu Masuko a precizat ca productia acestor automobile se va face in apropierea pietelor pe care va fi si comercializat.

Ideea acestui automobil este de a se incadra in segmentul mini pe piata nipona, in timp ce in strainatate sa se pozitioneze in clasa subcompactelor. Conform legislatiei din Japonia, capacitatea motoarelor cu care sunt dotate masinile mini este de maxim 600 cc. De asemenea, dimensiunile automobilului sunt restrictionate la circa 3,7 metri maxim (11.2 feet) in lungime si aproximativ 1,6 metri (5 feet) latime.

Pentru automobilele low-cost (n.r. pret de achizitie mic) destinate exportului, motorul va avea probabil capacitatea de un litru (1.000 cc) si va fi produs de o companie straina.

Masinile mini sunt foarte populare in Japonia, datorita scutirilor de taxe, a preturilor mici si mai ales datorita unui consum redus de combustibil. De aceea, acest tip de automobile ocupa o treime din totalul masinilor vandute pe piata locala.

Mitsubishi Motors ar putea fi interesata sa investeasca in Romania, sustin autoritatile romane. Astfel, la inceputul lunii martie, in cadrul unei intalniri cu o delegatie a companiei, premierul Tariceanu a invitat producatorul japonez de automobile sa analizeze posibilitatea de a deschide o unitate de productie in tara noastra.

Prim-ministrul i-a informat pe reprezentantii firmei japoneze ca dezvoltarea industriei auto, atat din punct de vedere al productiei propriu-zise, cat si al productiei de subansamblelor si componentelor, este prioritara pentru autoritatile romanesti. In acest sens, seful Executivului a prezentat experienta de producatorului francez Renault, care a preluat uzinele Dacia si a amintit faptul ca un al doilea producator, compania Ford, va finaliza in curand preluarea uzinelor Daewoo de la Craiova.

NewsIn