Cursuri gratuite pentru cei care vor sa fie speculatori pe bursa

Data publicarii: 23-04-2008 | Bursa

La curs pot participa investitori din piata de capital activi pe BVB, brokeri, studenti, persoane din cadrul bancilor, SIF sau ziaristi, noteaza Cotidianul. Cei care sint interesati de o cariera de brokeri la bursa au la dispozitie un program de cursuri gratuite de initiere oferite de bursa din Sibiu, in perioada aprilie- iunie 2008. Participantii vor fi initiati in tranzactionarea pe piata futures si options, piata care speculeaza actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Campania bursei din Sibiu, denumita "SIBEX DERIVATIVES TOUR", va ajunge in orasele Brasov (18-19 aprilie), Bucuresti (9-10 mai), Iasi (16-17 mai), Satu Mare (24-25 mai), Arad (30-31 mai), Galati (6-7 iunie), Craiova (13-14 iunie), Bacau (20-21 iunie) si Constanta (27-28 iunie). "Acest curs este primul pas in procesul de initiere in domeniul derivatelor.
 
Cursul expune notiuni introductive despre piata futures si cu optiuni, fiind destinat persoanelor care nu au avut contact cu acest domeniu sau care poseda cunostinte minime referitoare la produsele derivate. Prezentarile vor avea un caracter interactiv si aplicativ, iar lectorii, care sint angajati ai bursei din Sibiu (SIBEX), vor aborda tematica printr-un limbaj foarte accesibil. Persoanele care au absolvit acest curs si doresc sa obtina apoi licenta de broker pe piata futures urmeaza in continuare cursurile de autorizare", potrivit lui Teodor Ancuta, presedintele bursei din Sibiu.

In ceea ce priveste salariul pe care il pot castiga cei care ajung brokeri pe piata futures, acesta "trece de 1.000 de euro lunar", a mai spus Ancuta.

Fiecare curs va cuprinde 12 ore (6 ore/zi) de prezentari practice ale mecanismului de tranzactionare pe piata futures si options. Se vor expune in principal mecanismul de tranzactionare a contractelor futures si options pe piata SIBEX, pasii de acces pe piata SIBEX si avantajele derivatelor fata de produsele spot. Urmeaza strategii de tranzactionare (speculatie, arbitraj), strategii simple si complexe cu optiuni si procedura de deschidere a unui cont de tranzactionare demo pe platforma WebTrader.

Cursul are un pronuntat caracter aplicativ, prezentarile teoretice fiind permanent insotite de exercitii practice si de exemple extrase din piata futures BMFMS.

Participantii vor intra in contact cu termeni noi, precum marcarea la piata, apel in marja, pret de exercitare, prima, si vor fi descrise principiile care guverneaza relatia client-broker, precum si pasii care trebuie urmati pentru a putea tranzactiona pe piata futures. De asemenea se va putea accesa platforma de tranzactionare WebTrader, dedicata investitorilor individuali pe piata SIBEX.

Actele necesare pentru inscriere sunt copia actului de identitate si formularul de inscriere, care trebuie trimise la numarul de fax: 0269 - 211 153.

De asemenea se pot face inscrieri si online, pe site-ul www.sibex.ro. "Inscrierile la acest curs se vor inchide de regula cu doua zile inainte de data anuntata pentru sosirea caravanei «SIBEX DERIVATIVES TOUR» in orasul respectiv. Exista insa si exceptii de la aceasta regula.

Spre exemplu, la Bucuresti, data cursului este 9-10 mai si e posibil sa inchidem lista cu participanti mai devreme de 7 mai, deoarece avem deja peste 100 de solicitari, iar sala unde se tine cursul are doar 180 de locuri", mai spune Teodor Ancuta, presedintele bursei din Sibiu.

Cotidianul

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: