BCR acorda credite agricultorilor, beneficiari de subventii in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata

Data publicarii: 23-04-2008 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, in aceasta saptamana, o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru acordarea de credite agricultorilor, in contul subventiilor pe suprafata din fonduri UE, pe care acestia urmeaza sa le primeasca, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata unica pe suprafata (SAPS), reglementat prin Politica Agricola Comuna si prin scheme de plati directe nationale complementare, finantate din bugetul national.

BCR va acorda fermierilor, in baza acestei conventii, credite pentru finantarea lucrarilor agricole, pana cand APIA va plati subventiile, respectiv sfarsitul lunii iunie 2008. Creditele vor avea o valoare de maximum 75% din suma estimata a fi primita de agricultori, calculata pe baza unei adeverinte eliberate de APIA, care certifica suprafata detinuta de fiecare solicitant. 

De asemenea, BCR a semnat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural conventia cadru plafon de garantare, FGCR urmand sa garanteze 50% din valoarea unui credit.

BCR este cel mai important finantator al proiectelor din agricultura si dezvoltare rurala din Romania, cu o cota de piata de peste 80%. Banca va sprijini in continuare acest sector, atat prin finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole cat si prin pre-finantarea/co-finantarea proiectelor depuse de acestia pentru a fi implementate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: