Flamingo tinteste o crestere de 50 % a vanzarilor de console, fata de 2007

Data publicarii: 24-04-2008 | Afaceri

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT & C, Flamingo International si-a propus o crestere de 50 % a vanzarilor de console in acest an si o cota de piata de 40 % pe acest segment, potrivit unui comunicat remis de companie.

"Cresterea vanzarilor pe segmentul de console, estimata pentru 2008, este rezultatul firesc al evolutiei pietei de gaming din Romania, ca urmare a alinierii acesteia la tendintele internationale. Astfel, daca anul trecut consolele au inregistrat un varf al vanzarilor in ultimele luni ale anului, anul acesta ne asteptam sa inregistram un volum important al vanzarilor de console pe tot parcursul anului. Pe fondul acestor estimari, ne propunem ca anul acesta sa atingem o cota de 40% pe segmentul de console din Romania", a declarat CEO Flamingo International, Jiri Rizek.

In 2007, Flamingo International a vandut 2.000 de console Sony PlayStation 3, 3.500 de console PlayStation Portable, 10.000 console PlayStation 2 si aproximativ 400 de unitati Nitendo Wii, atingand o cota de piata de 30% pe segmentul de console de jocuri din Romania.

Pe categoria de jocuri pentru console, Flamingo International a raportat vanzari de aproximativ 40.000 unitati de jocuri, acestea contribuind cu 55% la valoarea totala a vanzarilor realizate de catre retailer pe segmentul de jocuri in 2007. Flamingo International estimeaza ca, anul acesta, piata de console pentru jocuri va creste cu 50% fata de 2007, urmand sa atinga valoarea de 11 milioane de euro pana la finalul acestui an.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT & C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment unul dintre liderii de pe piata adresata. Strategia Grupului Flamingo consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin extinderea retelei de magazine Flanco World in toate regiunile tarii si prin dezvoltarea magazinelor traditionale Flanco si Flamingo Computers.

NewsIn